Як вибрати змішувач для кухні?

yak vibrati zm shuvach dlya kuhn 1 - Як вибрати змішувач для кухні?

Водопровідний змішувач являє собою досить складний пристрій. При цьому різні види цієї продукції мають значні конструктивні відмінності. Стаття допоможе вам розібратися з цим, також зрозуміти, як вибрати змішувач для кухні. Отже, якими критеріями слід керуватися, щоб придбати добротний, надійний і порівняно недорогий пристрій.

Класифікація

Перед тим, як вибрати змішувач на кухню, визначитеся з різновидом конструкції. Звичайно, видів змішувачів безліч, і, на перший погляд, розібратися в них непросто. Спробуємо класифікувати їх.

Кран-буксовые

Цей змішувач зовні нагадує традиційне пристрій зі змішування холодної та гарячої води на 2 вентиля. У свою чергу, кран-букси діляться на 2 категорії:

  • Керамічні.
  • Черв’ячні.

Черв’ячні

Принцип роботи черв’ячного механізму досить простий. При повороті штока на ¾ обороту запірна прокладка притискається до клапана, перекриваючи таким чином надходження води.

Перевагою такого крана є виняткова простота ремонту. У більшості випадків ремонт являє собою заміну запірної прокладки. Її можна виготовити з гуми самостійно або придбати готову.

Керамічні

Керамічні кран-букси являють собою два диски з кераміки з прорізами. Один диск закріплений в корпусі нерухомо, а інший (регулювальний) — обертається відносно закріпленого.

Важливо! Інтенсивність струменя залежить від того, наскільки прорізи в дисках збігаються.

Розрізняють напівперевертня (180 градусів) і чверть-оборотні (90 градусів) крани. Незважаючи на практичність, по ремонтопридатності такий кран поступається червячному. В разі поломки заміну підлягає весь кран-букса.

Переваги кран-буксових конструкцій:

  • Нескладний пристрій.
  • Невисока ціна.

Недоліки:

  • Відсутність єдиного стандарту при величезній кількості моделей. Не завжди можна знайти в продажу потрібну модель кран-букси.
  • Значний витрата води.
  • Не дуже зручне управління.

Одноважільні

Вони відомі під назвою джойстиковых, або монокомандных. З’явилися на ринку порівняно недавно, але вже встигли стати популярними. Різновидів моделей джойстиковых змішувачів безліч. Основна частина одинважільного крана — куля з декількома отворами. Повертаючи куля, можна регулювати кількість води, що надходить і її температуру.

Головний мінус одноважільних кранів — досить непроста конструкція. Манжети і прокладки швидко зношуються, пружинна опора регулюючої манжети слабшає, і підтікає кран.

В залежності від конструкції корпусу, розрізняють 2 види одноважільних кранів:

  1. Нерухомі.
  2. Поворотні.

yak vibrati zm shuvach dlya kuhn 2 - Як вибрати змішувач для кухні?Нерухомі

Нерухома конструкція представляє собою литий корпус, всередині якого розміщено змішуючий механізм. Керуючий важіль знаходиться збоку від корпусу, під кутом 45-90 градусів. Регулювання напрямку струменя здійснюється за допомогою рухомого виливу.

Переваги нерухомої конструкції — це ремонтопридатність і добротність. Мінуси — це розбризкування води і не дуже зручне управління. Типові поломки — знос прокладок, розбовтування виливу і ослаблення монтажного кільця.

Поворотні

Поворотний корпус відрізняється зручністю управління і більш економним витрачанням води. Недолік — ущільнювальні прокладки доводиться часто міняти.

Переваги одноважільних змішувачів:

  • Сучасний дизайн.
  • Зручність управління.
  • Економічність.

Мінуси:

  • Складність конструкції і дорожнеча ремонту.
  • Висока ціна.
  • Швидке зношування ущільнювачів (в окремих моделях, які не можна назвати вдалими).

Важливо! Незалежно від виду конструкції, одноважільні конструкції відрізняються високою чутливістю до твердих частинок, що містяться у воді. Установка фільтра грубого очищення істотно подовжує час функціонування приладу.

Електронні

Даний вид змішувачів — інновація на ринку сантехніки. Є енергозалежні види, що підключаються за допомогою адаптера до мережі 220 В, і автономні моделі на батарейках. Вартість цих пристроїв досить висока.

Головна особливість цих приладів у тому, що вона видають воду заданої температури. Включаються ці пристрої безконтактно, за допомогою інфрачервоного датчика. Досить піднести руку до змішувача, і вода потрібної температури починає надходити з крана.

Перевага такого змішувача — виняткова зручність користування і економія води. Особливо зручні прилади з поєднанням безконтактного і контактного способів подачі води.

Вибір змішувача для кухні — за вами. Вивчивши всі переваги і недоліки різних видів приладів, ви підберете прийнятний варіант.

Види изливов — які найбільш зручні?

Щоб вибрати змішувач для кухні, який буде дуже практичним, треба врахувати і тип виливу. По розташуванню виливу щодо раковини розрізняють такі їх різновиди:

  • Низькі.
  • Високі.

Вибір того чи іншого варіанта визначається глибиною мийки. Чим вона глибше, тим більш високий вилив допускається:

  • Якщо мийка дрібна, набувати високий “гусак” недоцільно, оскільки вода, падаючи з великої висоти, буде розбризкуватися.
  • Якщо вибрати дуже низький вилив, іноді виникають проблеми при наповненні водою ємною посуду.

Знайти компроміс можна, якщо придбати вилив, геометрія якого може змінюватися. Самим популярним варіантом є телескопічні изливы.

Вони представляють сполучені між собою трубки. Недолік очевидний — велике число прокладок і шарнірів. Чим їх більше, тим більше ризик того, що утворюється текти.

Висувна конструкція нагадує душову ручку у ванній кімнаті. Кран виконаний декоративним, а в глибині його прихований гнучкий шланг в 1-1,5 метра. Це — практично універсальний варіант змішувача.

Важливо! Є моделі з додатковим керуванням, які дозволяють більш економно витрачати воду. Такі крани практичні, але, на жаль, їх не вдається вписати в будь-який інтер’єр.

Сопло виливу — можливі варіанти

Найпоширеніші — аератори і висувні лійки. Принцип роботи таких пристроїв заснований на явищі кавітації (змішуванні води з повітрям), що дозволяє зменшити водоспоживання.

Є сопла зі статичними гратами, а є — регульовані, з можливістю зміни густини суміші з повітря і води.

Важливо! Добре зарекомендували себе сопла зі зміною напрямку потоку води, форми і інтенсивності струменя.

Декоративні елементи

Окремі елементи декору є просто красивими деталями, інші — несуть функціональне навантаження:

  • Підсвічування. Світлодіодні лампочки не тільки прикрасять інтер’єр, але і дозволяють вимити посуд якісніше.
  • Електронний термометр. Дозволить не обпектися при виконанні домашніх справ.

Матеріали виготовлення

Звичайно, вибрати змішувач для кухні треба і з урахуванням якості матеріалу в його основі. Тут є такі варіанти:

  • Корпус змішувачів найчастіше виготовляють із сталі і латуні.
  • Бронза не поступається цим матеріалам за експлуатаційними якостями, але вартість її значно вище.
  • Для виготовлення недорогих моделей застосовується ЦАМ (цинково-алюмінієво-мідний сплав), однак, міцністю такі вироби не відрізняються.

Що стосується вибору покриття, то є 2 варіанти — хромовані і емальовані:

  • Перші більш довговічні, але забруднення на них помітніше, до того ж, відтіняюча гамма обмежена.
  • Для емальованих покриттів вибір колірних варіацій більш великий, але міцність самого покриття залишає бажати кращого.

Кращі змішувачі для кухні — рейтинг популярних моделей

Список, складений на основі відгуків від покупців, допоможе вам визначитися з остаточним вибором.

Lemark Plus Strike LM1105C

Симпатична сучасна модель з оптимальною висотою виливу — можна не побоюватися, що вода буде розбризкуватися:

  • Висота підняття горлечка крана над зовнішньою поверхнею мийки — 190 мм.
  • Вилив поворотного типу, але занадто інтенсивно обертати його не слід — гайка може послабитися.
  • Є добротний керамічний картридж, який навіть з самою жорсткою водою прослужить кілька років.

Переваги:

  • Оптимальна висота виливу.
  • Матеріал виготовлення — якісна латунь з хромованим покриттям.
  • Добротний керамічний картридж.
  • Безшумна робота.
  • Сучасний красивий дизайн.

Недолік:

  • Недостатньо чітке маркування гарячої та холодної води.

yak vibrati zm shuvach dlya kuhn 3 - Як вибрати змішувач для кухні?

IDDIS Alborg K56001C

Хороша та надійна модель від російських виробників. Якщо вам потрібен бюджетний хороший змішувач, це — дуже непоганий варіант:

  • Картридж 40 мм, керамічний.
  • Пластикова проставка дозволяє легко встановлювати кран на мийку.
  • Кріплення надійне — на 2 шпильки.
  • Вилив поворотного типу, з хромованим покриттям.
  • Покриття не дуже товсте, але на пару-трійку років його точно вистачить.
  • Аератор обладнаний прокладкою, що робить пристрій практично безшумним.

Переваги:

  • Надійна збірка.
  • Зручне кріплення на стільницю або мийку.
  • Аератор інноваційного типу.
  • Гарний дизайн.

Недолік — низький вилив. У комплекті з неглибокою мийкою це не зовсім зручно.

Rossinka Silvermix S35-23

Висота від носика “гусака” до дна раковини становить 0,4 м. Незважаючи на це, вода не розбризкується. Прилад оснащений аератором, що дає можливість економити воду.

Переваги:

  • Невисока вартість.
  • Якісна латунна основа.
  • Гарний дизайн.
  • Високий вилив, не в збиток зручності.

Недолік: не кращу якість хромованого покриття.

Grohe Concetto 32663001

Змішувач класу “преміум” з висувним изливом. Фактично, це — мініатюрний душ, який дозволяє без проблем мити посуд:

  • Висота 45 див.
  • Прилад оснащений 35-міліметровим керамічним картриджем.
  • Хромоване покриття надійно захищає від пошкоджень латунну основу.

Переваги:

  • Картридж хорошої якості.
  • Міцні матеріали, добротна збірка.
  • Тихо працює аератор.
  • Ручка з плавним ходом.

Недоліки: проблемний монтаж.

Kaiser Teka 13044

Надійний прилад — один з кращих кухонних змішувачів в рейтингу:

  • Змішувач оснащений керамічним 3-дисковим картриджем.
  • Дизайн просто чудовий.
  • Висота виливу — 275 мм
  • Є додатковий відвід для очищеної фільтром води.
  • Підстава з міцної латуні, покриття — хромоване.

Переваги:

  • Дуже гарний дизайн.
  • Наявність для відводу очищеної води.
  • Якісна збірка, хороші матеріали.
  • Ручка з плавним ходом.
  • Зручний високий вилив.

Мінус один — складнощі, які можуть виникнути при монтажі.

yak vibrati zm shuvach dlya kuhn 4 - Як вибрати змішувач для кухні?

Jacob Delafon Carafe E18865

Змішувач одинважільного типу від французьких майстрів. Відмінне поєднання стильного зовнішнього вигляду з функціональністю:

  • Є 2 окремих каналу — для фільтрованої і водопровідної води.
  • Прилад укомплектований фільтром з продуктивністю 4 л/хв., якого вистачить приблизно на півроку.
  • Картридж керамічний, дуже надійний.

Важливо! Компанія-виробник дає гарантію збереження хромованого покриття — 25 років.

Переваги:

  • Чудово гарний дизайн.
  • Високий вилив (310 мм).
  • Хороша якість матеріалів.
  • Добротна збірка.
  • Укомплектованість фільтром.

Недоліки:

  • Малопотужний штатний фільтр.
  • Висока вартість.

Omoikiri Tonami-C

Одинважільний змішувач класу “преміум” з сучасним дизайном:

  • Пристрій укомплектовано керамічним картриджем на 35 мм.
  • Висота виливу становить 190 мм. Це — не найбільше значення висоти, але цей змішувач призначений для використання з кухонними гарнітурами певної конструкції, тому все збалансовано.

Переваги:

  • Стильний вигляд.
  • Добротне виконання.
  • Різні відводи для відфільтрованої і водопровідної води.
  • Безшумний аератор.
  • Плавний рух ручки.

Недолік: не підходить для всіх видів кухонних меблів.

Відеоматеріал

Як вибрати змішувач для кухні? — Ознайомтеся з критеріями вибору — і за покупкою! Якщо ви будете враховувати всю вищевикладену інформацію, то ніяких проблем з визначенням якісної сантехніки у вас не виникне.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *