Як зробити сирники в духовці?

yak zrobiti sirniki v duhovc 1 - Як зробити сирники в духовці?

Сирні сирники — це, звичайно ж, одна з найулюбленіших страв дітей і дорослих. Їх ніжний смак і приємний аромат нікого не залишать байдужим. Кожна господиня обов’язково балує своїх близьких такими смачними оладками. Сирники чудово підходять для сніданку і в якості десерту. А ви знали, що традиційну смаження страви можна замінити більш корисним і зручним запікання в духовці? Радимо обов’язково спробувати такий спосіб приготування сирних оладок. Далі ми докладно розповімо не тільки, як готувати сирники в духовці, але і наведемо безліч різноманітних рецептів страви. З їх допомогою ви зможете здивувати і порадувати свою сім’ю новими кулінарними шедеврами.

Способи випікання

Взагалі, способів термічної обробки продуктів безліч. І вибір залежить від ваших бажань і можливостей. Так, сирні сирники можна приготувати наступними методами:

  • Посмажити на сковороді, що є самим стандартним способом готування цієї страви.
  • Приготувати в мікрохвильовій печі. Теж хороший метод, особливо актуальний, якщо з якихось причин немає можливості смажити чи піч блюдо.
  • Зробити оладки на пару за допомогою пароварки.
  • Сучасні виробники побутової техніки готові надати вам універсального помічника у вигляді мультиварки. За допомогою такого апарату ви зможете сирники і запекти, і посмажити, і приготувати на пару.
  • Випічка сирників в духовій шафі.

Саме про останній спосіб приготування і піде мова.

Плюси технології запікання

Якщо ви не знаєте, як зробити сирники в духовці, то ми вам допоможемо. Але для початку хотілося б виділити плюси такого виготовлення оладок, щоб ще більше переконати вас у правильності вибору.

Отже, переваги такої готування полягають у наступному:

  • Напевно, основним і самим головним достоїнством випічки є те, що не доведеться стояти біля плити і спостерігати за процесом, контролюючи ступінь обжарювання.
  • Оладки в духовці прогріваються рівномірно.
  • Випічка не містить шкідливі речовини, які утворюються в процесі смаження продуктів.
  • Місткість духовки дає можливість приготувати за раз значно більшу кількість сирників.
  • Оладки будуть менш жирні, так як для їх виготовлення потрібно зовсім небагато рослинного масла.

Важливо! Дієтичний десерт припаде до смаку жінкам, які уважно контролюють свою вагу.

  • Страви, приготовлені в духовці, набагато корисніше, ніж смажені. Тому такі сирники можна сміливо давати маленьким дітям і людям, які дотримуються суворої дієти.

Такі переваги є незаперечними підставами, щоб готувати сирники саме в духовці. Згодні? Тоді запасіться посудом, в якій будете випікати оладки. Для цих цілей можна запропонувати кілька варіантів:

  • Змащене олією деко.
  • Деко, застелене пергаментом або фольгою.
  • Якщо у вас немає відповідного листа, скористайтеся тієї ж самої сковородою, в якій збиралися смажити оладки. Правда, шкода, що кількість сирників скоротиться.
  • Підійдуть і силіконові форми.

Важливо! Якщо використовувати підстави різної форми і малюнків, то зовнішній вигляд сирників стане дуже оригінальним.

Перелік рецептів

Ну що ж, існує маса рецептів, як робити сирники в духовці. Ми пропонуємо вашій увазі найкращі з них.

Класичний рецепт

Для приготування смачних і ніжних сирних оладок по цьому рецепту вам необхідно запастися такими інгредієнтами:

  • Якісний і свіжий сир близько 200-250 р.
  • Курячі яйця — 2 штуки.
  • Борошно пшеничне, тільки вищого сорту — приблизно 50-70 р. Якщо ви насипаєте борошно столовими ложками, то тоді це 3-4 ложки.
  • Цукор-пісок — 100 р.
  • Чайна ложка розпушувача. Його можна замінити харчовою содою, гашеного оцтом.

Тепер переходимо до самого процесу готування. Першим ділом готуємо тісто наших сирників. Для цього:

  1. Збиваємо яйця з цукром.
  2. В отриманий склад поступово вводимо муку. Обов’язково просіяне.
  3. Наступний крок — додавання розпушувача.
  4. Заважаємо тісто до його повної однорідності.

Після того, як ви приготували тісто, приступаємо до випічки сирників:

  1. Розігрійте духовку до температури 160 градусів. Режим нагріву використовуйте нижній.
  2. Мокрими руками сформуйте невеликі кульки і рівномірно додайте їх на деку.
  3. Легкими рухами злегка расплющьте їх.

Важливо! Випікаються сирники приблизно 20-25 хвилин. За 5 хвилин до готовності виставте в духовці режим верхнього нагріву, таким чином верх зарум’яниться оладок.

yak zrobiti sirniki v duhovc 2 - Як зробити сирники в духовці?

Сирники з манкою

Частим інгредієнтом сирників є манна крупа, так як вона володіє хорошим сполучною ефектом, що важливо для тіста. Плюс структура у крупи дуже приємна. Як готувати сирники в духовці за таким рецептом?

Підготуйте такі компоненти:

  • Пачку сиру вагою близько 250 р.
  • Яйце куряче, свіже — 1 штука.
  • Цукор — 50 р.
  • Пшеничне борошно, вищий сорт — 3 столові ложки або 60 р.
  • 1 столова ложка манної крупи.

Готуємо тісто таким способом:

  1. Перемішуємо всі інгредієнти, за винятком борошна.
  2. Залишаємо на 20 хвилин тісто, щоб манка розбухла.
  3. Додаємо просіяне борошно і знову все ретельно перемішуємо.

Залишається випічка:

  1. Нагріваємо духовку до 160 градусів.
  2. З отриманого тіста робимо невеликі кульки.
  3. Викладаємо їх на змащене деко і притискуємо, щоб вони придбали плоску форму.
  4. Період приготування становить не більше 20 хвилин.

Важливо! Сирні оладки з використанням манної крупи мають зернистої консистенцією, а їх смак стає більш соковитим.

Сирники без додавання яєць

Відсутність яєць у страві робить його більш м’яким, ніжним і розсипчастим. Як зробити сирники в духовці без цього, здавалося б, важливого компонента? Досить просто!

Для цього вам знадобляться такі продукти:

  • Одна пачка свіжого сиру близько 200-250 р.
  • Коричневий цукор — 1 чайна ложка з гіркою.
  • Кухонна сіль — половина чайної ложки.
  • Пшеничне борошно вищого сорту — 100 р.

Замішуємо тісто на сирники:

  1. Сир розтираємо з цукром, і до отриманої масі всипаємо просіяне борошно невеликими партіями.
  2. Добре перемішуємо всі компоненти, щоб в результаті вийшла однорідна маса без грудок.
  3. З тіста формуємо кульки і обвалюємо їх у борошні.
  4. Викладаємо на змащене деко.

Важливо! Випікають сирники в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 160 градусів. Час приготування становить близько 20 хвилин.

Сирники без додавання борошна

Дієтичні оладки нітрохи не відрізняються за своїми смаковими якостями від сирників з борошном. А як робити сирники в духовці, щоб вони були менш калорійними?

Візьміть такі компоненти для тіста:

  • Свіжий сир — пачка близько 250 р.
  • Куряче свіже яйце в кількості — 1 штука.
  • Цукор — 50 р.
  • Розпушувач — одна чайна ложечка.
  • Невелика щіпка звичайної кухонної солі.
  • Для особливого смаку і аромату додайте ваніль і корицю.

yak zrobiti sirniki v duhovc 3 - Як зробити сирники в духовці?

Приступаємо до замішування тіста:

  1. Ретельно розімніть сир виделкою або протріть його через сито.
  2. До сирної маси додаємо всі інші продукти.
  3. Гарненько змішуємо всі продукти до однорідної маси.

Важливо! В розігрітій духовій шафі випікаємо сирники при температурі 160-180 градусів. Час готування приблизно 20-25 хвилин.

Дріжджові сирники

Цей рецепт обов’язково сподобається вам за свій чарівний аромат здоби і приємний смак. Приготуйте наступні інгредієнти:

  • Свіжа пачка сиру вагою 250 р.
  • Два свіжих курячих яйця.
  • Пшеничне борошно, беріть краще вищий сорт — 200 г або стандартний склянку з гіркою.
  • 3 столові ложки цукру.
  • Сухі пекарські дріжджі — 1 чайна ложка.
  • Молоко середньої жирності — 100 мл
  • Щіпка солі.

Як готувати сирники в духовці з використанням дріжджів? Тісто роблять так:

  1. Змішуємо в мисці такі компоненти: сир, яйця, половину борошна, цукор 2 столові ложки, сіль.
  2. Ретельно змішуємо всі інгредієнти.
  3. Решту ложку цукру додаємо в тепле молоко, туди ж додаємо дріжджі.
  4. Чекаємо 15 хвилин додаємо дріжджову суміш до тесту. Перемішуємо.
  5. Залишки просіяного борошна додаємо в масу і знову ретельно перемішуємо тісто.

Важливо! Після цього тісто треба накрити і залишити настоюватися близько однієї години в теплому місці.

Після закінчення цього часу приступаємо до випікання страви:

  1. Розігрійте духовку на режимі нижнього нагрівання до 200 градусів.
  2. Сформуйте сирні кульки, які викладіть на деко. Надайте їм більш плоску форму невеликим натисканням.
  3. Лишаємо в такому стані на 10 хвилин. Це потрібно, щоб замішане тісто піднялося.
  4. Випікайте оладки 20 хвилин, а за кілька хвилин до закінчення увімкніть верхній нагрів для підрум’янення сирників.

Важливо! Пухнасті пористі сирники чудово підходять для просочення різними складами: варенням, згущеним молоком, конфітюром.

yak zrobiti sirniki v duhovc 4 - Як зробити сирники в духовці?

Фруктові сирники

Урізноманітнити всі вищеперелічені рецепти можна додаванням смачних фруктових інгредієнтів.

Для цього відмінно підійдуть:

  • Яблука.
  • Банани.
  • Груші.
  • Полуниця.
  • Цитруси.
  • Вишня.

Загалом, що додати — вирішувати тільки вам. Вибирайте улюблені фрукти, міксуйте їх один з одним і страва стане ще смачніше.

Є кілька нюансів, як зробити сирники в духовці з фруктами:

  • Кількість фруктів повинно бути дорівнює половині маси сиру.
  • Необхідно додати ще трохи борошна. Більш соковиті і вологі фрукти потребують більшу кількість борошна.
  • Час випікання сирників з фруктами збільшити на 5 хвилин.

Важливо! До складу сирників можна додати і сухофрукти. Вимиті і подрібнені інгредієнти змішують з тістом. Для цих цілей відмінно підійде курага, різні види родзинок, чорнослив, фініки.

Подача десерту

Доповнить ваше чудове блюдо грамотна його подача до столу. Від цього воно стане ще більш гарним і смачним.

В якості соусу до солодким сирників підійде:

  • Сметана.
  • Будь джем або варення.
  • Розтоплений шоколад.
  • Ароматний мед.
  • Згущене молоко.

Важливо! Оладки можна не поливати, а присипати цукровою пудрою.

Секрети приготування

Розкриємо вам ще деякі секрети, як робити сирники в духовці:

  • Борошно необхідно просіяти перед самим приготуванням тіста.
  • Додавати борошно краще всього невеликими частинами.
  • Якщо у вас закінчилася борошно або її не вистачило за рецептом, то замініть її манкою.
  • Густе тісто додасть оладкам жорсткості, а рідке тісто буде розповзатися.
  • Інгредієнти використовуйте не холодні. Рекомендуємо заздалегідь дістати їх з холодильника, щоб вони стали кімнатної температури.
  • Розпушувач надає оладкам пишність.
  • Перед укладанням на деко кожен сирник обваляйте в борошні або манки.
  • Перед додаванням родзинок в тісто ретельно просушіть його або обваляйте в борошні. Тоді цей інгредієнт розподілиться по сирній масі рівномірно.
  • Вологий сир перед використанням буде доцільно відкинути на марлю і дати рідини стекти протягом години.
  • Оптимально купувати сир однорідної консистенції без грудочок. Якщо ж це не так, то розімніть його виделкою або протріть через сито.
  • Хрустку скоринку можна зробити, якщо змазати верх сирників збитим яєчним білком з цукром, сметаною або шматочком вершкового масла. Ці маніпуляції необхідно робити у кінці випічки, включивши режим верхнього нагрівання духовки.

Відеоматеріал

Знаючи, як готувати сирники в духовці, ви зможете урізноманітнити меню вашої родини. А приготування страви таким чином тільки посилить смакові і корисні якості сирних оладок. У нашій статті ви неодмінно знайдете той самий рецепт, який стане вашим фірмовим блюдом.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *